Groniek zoekt nieuwe redactieleden!

Groniek, hét geschiedenistijdschrift van Groningen, is weer op zoek naar redacteuren! De redactie bestaat uit gedreven en enthousiaste studenten die samen de zeilen bij zetten om vier keer per jaar een nummer van Groniek uit te brengen. Na meer dan vijf decennia kent het tijdschrift landelijke bekendheid en worden er vaak bijdragen geleverd door prominente historici uit binnen- en buitenland. Als redactie zijn we opzoek naar gemotiveerde studenten, zodat we ons tijdschrift samen naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Maar wat houdt het precies in om onderdeel van de redactie te zijn? Als redactielid ben je gemiddeld tussen de vier en acht uur per week bezig met Groniek. De ene week is drukker dan de andere. Zo is de periode voor de verzending van een nieuw nummer vaak vrij druk, waar het een tijdje daarna weer wat rustiger is. Wat vaststaat, is dat we een keer per week vergaderen op dinsdag. In verband met de Corona-maatregelen doen we dit momenteel online. Daarnaast ben je nog wat tijd kwijt aan het redigeren van artikelen, het aanschrijven van auteurs en de taken die bij je specifieke functie horen. Tevens krijg je als redactielid af en toe de mogelijkheid zelf een artikel te schrijven over bijvoorbeeld een museumbezoek of een boek. Tot slot is er natuurlijk ook nog tijd voor gezelligheid (en wijn)!

Dus heb jij een passie voor geschiedenis en wil je tijdens de studie opgedane vaardigheden in de praktijk brengen? Lijkt het je interessant om artikelen te redigeren en contact te onderhouden met historici? Zit je vol met goede ideeën voor nieuwe thema's die Groniek kan uitlichten en klim je zelf ook graag in de pen? Lijkt het je daarnaast leuk om onderdeel te worden van een enthousiast en gedreven team dat ook graag naast het redacteurschap samen activiteiten onderneemt? Solliciteer dan snel!

Wij zijn opzoek naar gedreven studenten met een achtergrond in geschiedenis (of andere gerelateerde studie), die kritisch zijn, affiniteit hebben met taal en goed kunnen samenwerken. Ben jij dit? Stuur dan uiterlijk 1 mei je CV + motivatiebrief naar groniek@rug.nl. Wil je meer weten over Groniek? Bekijk dan gauw onze site www.groniek.nl, social mediakanalen of stuur een mail.