Nieuwe redactieleden gezocht

Groniek, hét geschiedenistijdschrift van Groningen, is weer op zoek naar redacteuren!

De redactie bestaat uit gedreven en enthousiaste studenten die samen de zeilen bij zetten om vier keer per jaar een nummer van Groniek uit te brengen. Na meer dan vijf decennia kent het tijdschrift landelijke bekendheid en worden er vaak bijdragen geleverd door prominente historici uit binnen- en buitenland. Als redactie zijn we opzoek naar gemotiveerde studenten, zodat we ons tijdschrift samen naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Dus heb jij een passie voor geschiedenis en wil je tijdens de studie opgedane vaardigheden in de praktijk brengen? Lijkt het je interessant om artikelen te redigeren en contact te onderhouden met historici? Zit je vol met goede ideeën voor nieuwe thema's die Groniek kan uitlichten en klim je zelf ook graag in de pen? Lijkt het je daarnaast leuk om onderdeel te worden van een enthousiast en gedreven team dat ook graag naast het redacteurschap samen activiteiten onderneemt? Solliciteer dan snel!

Als redactielid ben je ongeveer vier tot acht uur per week met het tijdschrift bezig. Zo vergader je eens in de week, heb je bureaudienst op ons kantoor, schrijf je auteurs aan en redigeer je artikelen. Daarnaast doe je ook nog de taken die specifiek bij jouw functie horen. Wij zijn opzoek naar gedreven studenten met een achtergrond in geschiedenis (of andere gerelateerde studie), die kritisch zijn, affiniteit hebben met taal en goed kunnen samenwerken. Ben jij dit? Stuur dan uiterlijk 14 juni je CV + motivatiebrief naar groniek@rug.nl. Wil je meer weten over Groniek? Bekijk dan gauw onze site www.groniek.nl, social media kanalen of stuur een mail.