Groniek zoekt studenten!

Historisch Tijdschrift Groniek is voor de rubriek ‘Hoog van de Toren’ op zoek naar studenten van de opleiding Geschiedenis die graag hun stem willen laten horen over de geschiedwetenschap. Een ‘Hoog van de Toren’ is een kort betoog waarin auteurs hun mening geven over de geschiedwetenschap. Het is de bedoeling dat de inhoud enigszins prikkelt en een opiniërende ondertoon bevat. Qua invalshoek zijn er dan ook verschillende opties mogelijk: zijn er bijvoorbeeld bepaalde academische tradities, normen en ontwikkelingen binnen de geschiedwetenschap die je graag aan de kaak zou willen stellen? Of is er iets binnen de opleiding Geschiedenis zelf wat je wilt bediscussiëren, zoals bijvoorbeeld het curriculum? Het is mogelijk in deze rubriek!

Een ‘Hoog van de Toren’ hoeft geen zwaar academisch stuk te zijn en wij horen graag jouw eigen stem ook doorklinken in je schrijfwerk. Desondanks hebben wij wel een aantal eisen die wij graag terug willen zien in je bijdrage:

  • Een woordenaantal van 1000 à 1500 woorden
  • Correct Nederlands
  • Wij maken gebruik van het Turabian-systeem voor eindnoten en bronvermelding. Hoewel wij, zoals wij eerder al vermeldden, vooral een opiniërende insteek hebben met deze rubriek, dienen bronnen en (geciteerde) uitspraken wel geannoteerd te worden.

Mocht je interesse hebben in het leveren van een bijdrage aan ons tijdschrift, aarzel dan niet en stuur vooral je inzending naar ons mailadres groniek@rug.nl. Een bijdrage in Groniek telt overigens als een publicatie, dus dat kun je ook mooi op je CV zetten! Uit alle inzendingen kiezen wij de best geschreven bijdragen met de meest boeiende en prikkelende invalshoeken. Er zullen dus meerdere stukken geselecteerd worden die uiteindelijk als artikel in Groniek verschijnen. De deadline voor een eerste versie is op 1 februari. Als je artikel gekozen wordt, dan zal deze eerst geredigeerd worden door de redactie voordat we het in ons tijdschrift publiceren.  

Wij kijken ernaar uit om jullie Hoog van de Torens te lezen! Mocht je nog vragen hebben, laat het ons gerust weten per mail.